3 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. 1984

  1984

  Џорџ Орвел
  Силата на Орвеловиот талент и имагинација, уверливото раскажување, реалистичките ликови, вештото водење на дејството и длабокиот хуманизам, го прават 1984 дело со трајна вредност. Прочитај повеќе...
  Цена: 499,00ден

  Распродадена

 2. 1984

  1984

  Џорџ Орвел
  Романот „1984“ се вбројува меѓу највлијателните книги на дваесеттиот век и претставува ретко дело чие значење добива се поголема моќ денес, кога неговото предвидување почнува да се остварува. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Нарачај
 3. Животинска фарма

  Животинска фарма

  Џорџ Орвел

  Идеалите се претвораат во демагогија, соперниците на власта сурово се отстрануваат, се измислуваат внатрешни непријатели за оправдување на насилството, се спроведува систематска дезинформација и манипулација на мислењето, се фалсификува историјата... Оваа промена на вредностите е блескаво изразена во паролата „Сите животни се еднакви, но некои животни се поеднакви од другите“.

  Прочитај повеќе...
  Цена: 199,00ден
  Нарачај

3 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.