2 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Разговор во катедралата

  Разговор во катедралата

  Марио Варгас - Љоса
  Романот Разговор во катедралата, што се случува во Перу, во 1950 г., за време на диктатурата на Мануел Аполинарио Одриа Аморети, е силна приказна за моќта, корупцијата и комплексната потрага по идентитетот. Со пиво и море од слободно искажани зборови, разговорот тече меѓу две личности, Сантјаго и Амбросио, кои зборуваат за своите мачни животи и за пропаста и разочарувањето што полека го обземаат нивниот град. Прочитај повеќе...
  Цена: 650,00ден

  Распродадена

 2. Пет ќошиња

  Пет ќошиња

  Марио Варгас - Љоса
  Идејата за овој роман почнува со една слика на две пријателки кои неочекувано, една ноќ, се впуштаат во еротска авантура. Потоа се претвора во полициска приказна, речиси трилер, а трилерот се трансформира во еден вид панорама на перуанското општество во последните месеци или недели од диктатурата на Фуџимори и Монтесинос. Прочитај повеќе...
  Цена: 400,00ден
  Цена со попуст: 250,00ден
  Нарачај

2 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.