3 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Книга за бамбусот

  Книга за бамбусот

  Владислав Бајац
  Книга за бамбусот претставува метафора за раѓањето на една филозофија низ билката која ги допира човечките прсти и се враќа на својот дефинитивен облик. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Нарачај
 2. Бегство од биографија

  Бегство од биографија

  Владислав Бајац
  Романот Бегство од биографија претставува романизирана биографија за Ѓорѓе Шагиќ, Србин кој на почетокот на 19 век, непосредно пред распадот на Караѓорѓевото востание, преку Унгарија и Германија пребегнува во Америка. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 3. Подметки за соништата

  Подметки за соништата

  Владислав Бајац
  Најстрогиот дел од формата на басната, како нејзин завршен тег, познат под името наравоучение или морална поука (допишана или која се подразбира) со својот збиен диктатја урива претходно внимателно надоградуваната широчина на симболот, отвореноста и сл., целиот арсенал на стилски фигури и смислена и наменски употребувана еквилибристика. . Со својата директна, понекогаш невкусно јасна порака, наравоучението тогаш изгледа како религиски канон, политичка догма или уметничка неслобода. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај

3 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.