6 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Мапата и просторот

  Мапата и просторот

  Мишел Уелбек
  И трилер и сатира, новиот роман на Мишел Уелбек е вистинска книжевна сензација.Градејќи си го името и репутацијата со изложување на фотографии од автомапите на „Мишелин“, необични дела што му носат многу пофалби од уметничкиот свет, Жед Мартeн се враќа повторно на сцената по десетгодишното отсуство. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден

  Распродадена

 2. Елементарни честички

  Елементарни честички

  Мишел Уелбек
  Елементарни честички ги раскажува приказните на двајца браќа, но вистинската тема во романот е деконструкцијата на современото општество и неговите хипотези, неговата политичка некоректност и неговите саркастични и проникливи апартеа за сè – од антропологијата до страниците за проблеми во женските списанија. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден

  Распродадена

 3. Покорување

  Покорување

  Мишел Уелбек
  Секој нов роман на Мишел Уелбек задолжително го следат контроверзии и жестоки реакции. Но последниот роман Покорување овој пат на сцената се појави во уште побизарни околности – терористичкиот напад на весникот Шарли Ебдо во Париз, токму на денот на објавувањето, кога на насловната страница на весникот беше токму Уелбек и неговиот нов пророчки роман Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден

  Распродадена

 4. Карта и територија

  Карта и територија

  Мишел Уелбек
  Уметноста, парите, љубовта, односот со таткото, смртта, работата, Франција претворена во туристички рај – се неколку од темите на овој роман, класично смел и модерно искрен роман, кој на Уелбек му го донесе највисокото француско книжевно признание. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Нарачај
 5. Платформа

  Платформа

  Мишел Уелбек
  Платформа е најпознатото и најконтроверзното дело со кое Мишел Уелбек стекна светска слава и достигна статус на најзначаен современ француски и европски писател. Во него се преплетени сите карактеристики на делата на Уелбек – општествена сатира, возбудлива приказна, нетипични ликови и брилијантен стил кој го отсликува светот во кој живееме со сите негови недостатоци и предности. Прочитај повеќе...
  Цена: 400,00ден
  Нарачај
 6. Серотонин

  Серотонин

  Мишел Уелбек
  „Моите верувања се лимитирани, ама жестоки. Верувам во можноста за ограничено царство. Верувам во љубовта“, напиша неодамна Мишел Уелбек. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден

  Распродадена

6 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.