Ангелот чувар

Ангелот чувар

  • Автор: Пауло Коелјо
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786084577980
  • Година на издавање: 2010
  • Број на страни: 192
  • Димензии: 112X180
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 350,00ден

350,00ден
Оваа магична приказна за прифаќањето на минатото и за верба во сопствената иднина, започнува во Рио де Жанеиро, кога Пауло Коелјо му дава примерок од книгата Алхемичарот на мистериозниот учител Ж. и му го доверува својот немир поради тоа што сите негови соништа пропаѓаат токму кога е на прагот да ги оствари. Ж. му наложува на Коелјо да го пронајде својот ангел-чувар и да зборува со него. „Проклетството ќе исчезне“, му вели тој, „ако ја исполниш таа задача“. Прифаќајќи го предизвикот, Пауло со сопругата Крис остава сè и заминува на четириесетдневна авантура во преубавата но опасна пустина Мохаве - каде што и двајцата наоѓаат многу повеќе од она што очекуваат. Мајсторската мешавина на локалната егзотика, драматичните настани и магичните случувања - заштитниот знак на романите на Коелјо - ја прават оваа автобиографска исповед истовремено и модерна авантура и метафизичка одисеја.

Напишете ваш коментар