За сите мои краеви

За сите мои краеви

  • Автор: Александар Крстев
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-161-7
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 92
  • Димензии: 125X195mm
  • Корица: мека
  • Јазик: MK
Цена: 200,00ден
200,00ден
„Денес никој не сака да се исповеда, најмалку за љубовта – Крстев сака. Денес никој не сака да зборува за болките и лузните што љубовта ги остава, туку сака да ги заборави. Александар Крстев – не. Тој сака и да зборува и да не ги заборави болните лузни. Тој едноставно, го живее еротизмот на светот низ најинтимни слики кои без скрупули им ги покажува на другите. Таква писателска смелост и чесност кон себеси и сопствените чувства одамна немам видено. Во име на таа невиност на перцепцијата и интимата на јазичниот чин, го поздравувам ова литературно првенче и допрва очекувам името Александар Крстев да стане дел од номенклатурата на убавите вредности на современата македонска литература.“ Венко Андоновски

Напишете ваш коментар