Алеф

Алеф

  • Автор: Пауло Коелјо
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082300337
  • Година на издавање: 2011
  • Број на страни: 294
  • Димензии: 112X180
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 430,00ден

430,00ден

Потрагата по мирот има своја цена, и се прашувам, колку далеку сум подготвен да одам?Алеф го означува враќањето на Коелјо кон своите почетоци. Во искрена и изненадувачки лична приказна што плени уште од првата страница, тој ни открива како сериозната криза во верата го тера да се впушти во потрага по патот до духовно обновување и развој. За да се доближи повторно до Бога, решава одново да почне да патува, да експериментира, да се поврзува со луѓето и со светот.

На ова извонредно и преобразувачко патување со Транссибирската железница ќе ја сретне Хилал, жената што ја сакал пред 5 века - средба што ќе го одведе на мистичен времеплов во потрага по себеси. Низ патувањето, Коелјо постепено излегува од изолацијата, се ослободува од егото и гордоста и се отвора за пријателството, љубовта, и верата. Алеф е средба со нашите стравови и гревови; потрага по љубов и прошка, и храброст за соочување со неизбежните предизвици на животот. На дваесет и двегодишна возраст се посветив на изучувањето на магијата. Одев по разни патишта, со години газев по самиот раб на амбисот, се лизнував и паѓав, се откажував и почнував одново. Си замислував дека кога ќе ја дочекам педесет и деветтата, ќе бидам близу до рајот и до апсолутниот мир што мислев дека го гледам во насмевките на будистичките монаси. Но потрагата по мирот има своја цена, и се прашувам, колку далеку сум подготвен да одам? Алеф го означува враќањето на Коелјо кон своите почетоци. Во искрена и изненадувачки лична приказна, што го плени читателот уште од првата страница, тој ни открива како сериозната криза во верата го тера да се впушти во потрага по патот до духовно обновување и развој. За да се доближи повторно до Бога, решава одново да почне да патува, да експериментира, да се поврзува со луѓето и со светот. На ова извонредно и преобразувачко патување со Транссибирската железница ќе ја сретне Хилал, жената што ја сакал пред 5 века - средба што ќе го одведе на мистичен времеплов во потрага по себеси. Низ патувањето, Пауло постепено излегува од изолацијата, се ослободува од егото и гордоста и се отвора за пријателството, љубовта, и верата.

Алеф е средба со нашите стравови и гревови; потрага по љубов и прошка, и храброст за соочување со неизбежните предизвици на животот. Веднаш по објавувањето во Бразил, Алеф стана бестселер бр. 1 и се одржа на позицијата неколку недели.

Напишете ваш коментар