Абадон, уништувачот

Абадон, уништувачот

  • Автор: Ернесто Сабато
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-416-8
  • Година на издавање: 2016
  • Број на страни: 442
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 500,00ден
Цена со попуст: 199,00ден
Заштедувате: 301,00ден

Редовна цена: 500,00ден

Цена со попуст: 199,00ден

Абадон, уништувачот ја затвора трилогијата започната со Тунел, а следен од Херои и гробови. Развивајќи ја во својот најширок регистар метафората на Извештајот за слепите, овој необичен и длабок роман го вметнува Ернесто Сабато во амбиентот на текстот и го вклучува како лик во една комплексна техничка конструкција, чија игра на перспективи нѐ враќа воедно во реалноста на едно време на апокалипса и на душевните јами во кои нурка визионерската моќ на создателскиот чин. На тој начин, на врвот на својата грандиозност, ова сеопфатно, опширно дело кулминира и ги има во себе сета сабатовска уметност и длабочината на неговото егзистенцијално истражување.

Абадон, уништувачот е награден во Париз како најдобра странска книга објавена во Франција во 1976 година. „Величествено дело, вовед во кралството на демоните што се во нас и надвор од нас.“ Ди велт

„Сабато е импресивен писател.“ Ла стампа

Напишете ваш коментар