1984

1984

  • Автор: Џорџ Орвел
  • Издавачка куќа: ИКОНА
  • ИСБН: 78-608-221-014-8
  • Година на издавање: 2012
  • Број на страни: 350
  • Димензии: 230/190
  • Корица: мека
  • Јазик: MK
Цена: 499,00ден

499,00ден
Романот 1984 е најдоброто дело на Џорџ Орвел. Претставува визија за тоталитарната држава, во која човекот е потполно деградиран како личност, каде што владеат беда и глад, каде што историјата се фалсификува и каде што човечките вредности цинично се сведени на најнизок степен. Ова е протест на писателот против овие тенденции коишто може да ја насочат историјата во тој правец. И не само протест туку и предупредување.

Напишете ваш коментар